Stan k markýze

Obývací prostor v dodávkové vestavbě je vždycky o něco menší než v polointegrovaném, integrovaném voze či dokonce v alkovně. S jedním naším zákazníkem, který si Dailynu půjčuje pravidelně, jsme tedy řešili jak prostor rozšířit. Volba padla na stan od výrobce FIAMMA, který vyrábí stan přímo k markýze F65S 370 cm, která je na Ivaně namontovaná, model Privacy Room Ultra Light.

Image 1

Stan používá markýzu jako jeden ze svých nosných prvků. Podle výrobce je montáž jednoduchá, rychlá a měla by zabrat nejvýše 10 minut. Ano s tím bych souhlasil, ale nikoliv pokud se jedná o vůbec první montáž. Stan vyžaduje do markýzy našroubovat podpůrné montážní prvky, které tam už mohou zůstat natrvalo, ale při první montáži to samozřejmě zdržuje. Při první montáži se také zdržujete čtením návodu a pokud už stan budete skládat po desáté, tak věřím, že už se člověk obejde bez návodu a bude to mít hotové za 5 minut. Každopádně všichni naši zákazníci, kteří budou chtít si obytnému vozu zapůjčit i stan, tak jim důrazně doporučujeme stavět stan podle návodu a nevymýšlet své vlastní postupy. Případné poškození stanu nebo vozidla chybnou montáží hradí totiž zákazník v plné výši. Návod doporučuje montáž provádět ve dvou lidech a já to doporučuji taktéž.

Image 2

Stan je tedy prvním zákazníkem vyzkoušen a nyní je k dispozici i dalším zákazníkům. Říká se, že jeden obrázek vydá za tisíc slov. Jsem téhož názoru, takže teď už jen přidám fotky zmíněného zákazníka, jak si on a jeho rodina užívali dovolenou s naším Motovanem Iveco Daily rozšířenou o stan k markýze.

Image 3
Image 4
Image 5